Жилищен ключар – смяна на ключалки и изработка на ключове

Настаняване в нов дом и нуждата от жилищен ключар

Въпреки че може да се чувствате доста сигурни, премествайки се в нов дом, както очаквате, че няма проблеми със сигурността, това не винаги е вярно. Тук често има същите притеснения, както когато се премествате в жилищна сграда. Въпреки че никой друг не е живял в дома преди вас, това не означава, че копие на вашия ключ не е там. Нямате представа кой може да има достъп до новото ви лично пространство. Тогава идва нуждата от жилищен ключар.

Човекът, който е построил дома, може да има главен ключ, който му позволява достъп до вашия дом. Има шанс и друг обслужващ персонал да го направи. Изпълнителите на гипсокартон, специалистите по подови настилки, водопроводчиците и електротехниците всички трябва да влязат в дома по време на строителството, което може или не може да означава, че имат ключ, за да влязат във вратата. Когато се нанасяте, свържете се с уважаван жилищен ключар, за да преключите или смените ключалките. Това ще ви осигури сигурността, която заслужавате в новия си дом.

Когато се местите в нов за вас дом

Същите опасения, свързани с преместването в апартамент, са налице и при нанасяне в жилище, независимо дали други са живели. Няма начин да разберете със сигурност кой има ключ от вашата входна врата, задна врата или дори вашия гараж. Колкото по-стара е къщата, толкова по-вероятно е някой да има ключ, забит някъде в чекмедже, който може да отвори дома ви, ако реши да го направи. Може дори да има няколко копия на вашите ключове някъде. Това е вярно за новите домове, но двойно повече за използваните.

Ако се премествате в дом, в който е живял някой друг, най-добрият вариант е да поръчате ключарски услуги от жилищна сграда. Той може да смени ключалките ви или поне да ги постави отново, така че старите ключове вече да не работят. Тогава сте спокойни, че никой друг няма достъп до вашия щастлив дом.

При нанасяне в нов апартамент

Тонове хора се местят в нови апартаменти всеки ден. Може да бъде отличен вариант за тези, които не се интересуват сами да косят тревните си площи и да се справят сами с проблемите на поддръжката. Някои жилищни общности могат да бъдат много забавни, а за по-млади възрастни това може да бъде чудесен вариант за малко свобода в живота. Въпреки това, когато се преместите в апартамент, често няма начин да разберете колко хора са живели там преди вас. Предишните наематели вероятно са били задължени да предадат старите си ключове, когато се изнасят. Това не означава, че някой няма резервен комплект някъде.

Най-добрият начин да гарантирате собствената си поверителност е като се свържете с жилищен ключар, който може да ви даде спокойствие, че единственият човек, който влиза в дома ви, сте вие или някой друг с новия ключ. Обадете им се и разберете какви опции са налични за вас.