Козметични рецепти с пчелен прашец

Козметични рецепти с пчелен прашец за естествена красота и младост може да намерите в тази публикация.

Козметични рецепти с пчелен прашец

Козметични рецепти с пчелен прашец
Козметични рецепти с пчелен прашец

Пчелният прашец е предназначен за захранване на млади пчели, така че съдържа голямо количество витамини и минерали, включително всички необходими аминокиселини, витамини В, С, Е и D и над десетки мастни киселини. Според проучвания на шведския дерматолог д-р Ларс-Ерик Есен, пионер в локалната употреба на пчелен прашец, съставът на прашеца му позволява да стимулира обновяването на клетките поради голямото количество нуклеинови киселини.

Ако предпочитате да използвате естествени продукти за лице и коса, може да искате да опитате някои от следните козметични рецепти с пчелен прашец:

Почистващ лосион за лице с пчелен прашец и лайка

Той е невероятно ефективен и изцеляващ. Най-добрият начин да работите с гранули от пчелен прашец е леко да ги разтриете, преди да ги включите в рецептата. Започнете, като сложите половин супена лъжица прах от лайка и стрити гранули на дъното на контейнер за многократна употреба. След това добавете около 30 грама мед и разбъркайте с пръстите си, последвани от още половин супена лъжица лайка на прах и гранули. След това добавете още 30 грама мед и половин супена лъжица пчелен прашец на гранули, след което разбъркайте всичко много добре.

Този почистващ препарат е достатъчно нежен за ежедневна употреба (лайката е много мека и няма да бъде тежък ексфолиант). Този почистващ препарат може да се съхранява в хладилника, но трябва да продължи няколко месеца.

Чай от пчелен прашец с невен и куркума

За този чай слагате две супени лъжици изсушен невен и чаена лъжичка куркума в чайника, след което добавяте около 200 мл филтрирана гореща вода в чаша. След това прибавяте една супена лъжица суров мед и половин супена лъжица пчелен прашец директно към водата.

Нека чаят да се охлади естествено, преди да се използва за ежедневна употреба в душ. Тази смес обикновено стига за една седмица, но ако не я използвате толкова често, може да остане свежа в хладилника за около три седмици.

Маска за коса от пчелен прашец за растеж на косата

Пчелният прашец може да бъде естествена съставка за растежа на косата. Подобно на чая от пчелен прашец, можете да направите и такъв чай за вашата коса, използвайки единствено гореща вода и прашечнигранули. Можете да добавите и малко канела или куркума.

Още полезна информация за пчелен прашец, може да намерите в нашите категории: