Лесни рецепти с пчелен прашец за здраве и отслабване

Лесни и вкусни рецепти с пчелен прашец, които може да направите бързо и лесно в дома си.

Рецепти с пчелен прашец

Рецепти с пчелен прашец
Рецепти с пчелен прашец

Най-често срещаният въпрос при покупката на пчелен прашец е: какво, за бога, да го правя и как точно да го ям? Ето няколко лесни рецепти, чрез които можете да набавите дневната си доза витамини! Всяка рецепта върви с кратко описание, но винаги можете да развихрите въображението си и да превърнете всяко обикновено ястие в супер храна.

Смути с банани и боровинки

С необходими само 6 съставки, тази рецепта е толкова ароматна и вкусна, а също и зарежда с неимоверно количество витамини и протеини. Използвайте малко пчелен прашец за топинг, както и за яркост и текстура. Ако предпочитате, може да го добавите още при разбъркване на продуктите в блендера, като така ще имате още по-наситен вкус.

Наистина не може да се обърка с тази превъзходна рецепта. Подходяща е за закуска, обяд или дори като хубав летен десерт.

Тост с авокадо, чесън и пчелен прашец

Тук включваме и любимото и супер полезно авокадо. Набавяйте дневната си доза пчелен прашец заедно с дневната си доза авокадо – две в едно!

Това е нещо, което можете да ядете за закуска, обяд, вечеря или дори само на закуска, тъй като засища много добре. Вкусно!

Шоколад с годжи бери, чия и пчелен прашец

Това почти изглежда твърде красиво, за да се яде (по отношение на цветовете). Но и на вас ще ви се прииска да опитате тази комбинация, за да се уверите колко вкусно и здравословно е това! Това е вид закуска, която ще искате да опитвате отново и отново.

Освен това си набавяте дневните дози от фибри, протеини, антиоксиданти и витамини.

Сладолед, поръсен с мед и прашец

Търсите по-интересно приложение на прашеца в менюто си? Това може да е рецептата за вас.

Самото съчетание звучи чудесно! Единственото нещо, което трябва да направите, е да си изберете любим сладолед (или цедено кисело мляко), да го полеете с мен и да поръсите малко прашец.

Веганска зеленчукова салата (поръсена с прашец)

Идеална рецепта за вегетарианци и вегани. Това е идеалният начин да вземете необходимите ви витамини за деня. Трябват ви сладки картофи, моркови домати, червен кромид, босилек, наситнени орехи и … пчелен прашец, разбира се!

Още полезна информация за пчелен прашец, може да намерите в нашите категории: