Пчелен прашец компоненти

Пчелен прашец компоненти и основна информация.

Пчелен прашец компоненти

Пчелен прашец компоненти
Пчелен прашец компоненти

Самият полен представлява мъжкото семе на дадено цвете, необходимо за оплождането на растението. Всяко цвете в света е уникално и има определено количество цветен прашец, така както имат различни съставни вещества толкова плодове и други култури. Пчелите са отговорни за опрашването на повече от 80 процента от растенията на земята.

Прашецът съдържа всички основни компоненти, необходими за организма, и също така е невероятно богат на ценни природни съединения. Имайте предвид, че съставът може леко да се различава в различните части на страната и на света.

Някои от най-важните компоненти (витамини) на пчелния прашец са:

Тиамин (витамин В1): прилаган за лечение на токсичните ефекти на алкохола и на някои лекарства при оточни състояние, както и за укрепване здравето на сърцето. Този компонент е полезен и при преддиабетно състояние и диабет от нисък клас.

Рибофлавин (витамин В2): Необходим е за здравето на ретината и се използва за лечение и на някои кожни заболявания или облекчаване на мигрена.

Пиридоксин (витамин В6), необходими за образуването на хемоглобин; използва се и за борба с безпокойство, умора, мускулна слабост, мозъчни тумори, анемия, болест на Паркинсон, артериосклероза и  лъчева болест на мозъка.

Никотиновата киселина (Никотинамид): Той действа върху формирането на кръв- идеален за лечение на токсични претоварване, захарен диабет, стомашно-чревни разстройства, астма, невралгия, мигрена, тинитус. Важен факт за този витамин е, че успешно понижава холестерола.

Пантотенова киселина (част В комплекс): Тя е ефективн при лечението на рани, язви, гангрена,  рани от залежаване, възпалителни инфекции на устата, настинки, бронхит, инфекциозен хепатит и малки кожни проблеми. Приемът на прашец предотвратява и появата на афти в устата, или се бори успешно с тях, ако имате такива.

Аскорбинова киселина (витамин С): За стимулиране на антитоксични ефекти. Благоприятна за настинки, недостиг на въздух и за подобряване на калциевия метаболизъм.

Ретинол (витамин А): Ефективен срещу инфекции, сухи очи и нощна слепота.

Токоферол (витамин Е): Подкрепя оксигенацията на клетъчно ниво, което го прави мощен антиоксидант. Има антикоагулантни свойства и подобрява кръвообращението.

Още полезна информация за пчелен прашец, може да намерите в нашите категории: