Пчелен прашец ползи за здравето и тялото

Пчелен прашец ползи за цялото тяло и здравето на всеки, който го е изпробвал!

Пчелен прашец ползи

Пчелен прашец ползи
Пчелен прашец ползи

Искате ли по-гладка, по-млада и по-здрава кожа? Искате ли повече жизненост в тялото си? Готови ли сте да „подмладите“ вашето здраве? Ако отговорът на тези въпроси е ‘ДА, то тогава  пчелният прашец е това, което трябва да търсите.

Бихте ли искали да научите повече за ползите от употребата на този чудодеен продукт? Тогава прочетете по-долните редове!

Защо пчелният прашец е специален?

Пчелният прашец е един от най-широко приложимите хранителни продукти, познати на човечеството. Неговата хранителна стойност е несравнима с другите храни, както заради разнообразието от съставки, така също и поради лесното сдобиване с него. Аминокиселините, които са много в състава му, са готови за употреба от човешкото тяло. Дори сиренето, яйцата и месото не могат да предоставят толкова много аминокиселини. От древни времена се е считало, че човек може да оцелее само на натурален пчелен прашец, без това да има негативни последствия за тялото.

Ползите за организма са неизброими. Ето и най-значимите сред тях:

  1. Антиоксиданти:

Прашецът доставя на тялото изключително ценни антиоксиданти, които помагат за борба с възпаления и имунни заболявания. Те подобряват способността на организма да се бори с чужди инфекции и също така помага при възстановителния процес, ускорявайки регенерирането на клетките.

  1. Подхранва организма:

С наличието на различни витамини и минерали, една – единствена малка лъжичка пчелен прашец би подобрила значително способността на организма всяка минута да отстранява пропуски и външни влияние. Системните функции биха се коригирали към правилните параметри, за да ви направят по-здрави. Тези хранителни вещества включват 28 минерала, 11 ензима, 12 витамина, 14 мастни киселини и 11 въглехидрата.

  1. Подобрява плодовитостта:

Пчелният прашец е известен с повишаване на плодовитостта чрез стимулиране на яйчниците. Той помага на жените да мислят по-ясно, засилвайки функциите на дясното мозъчно полукълбо, като в същото време извайват фигурата и удължават овулационния период.

  1. Нов живот за кожата:

Локалното приложение на пчелен прашец върху кожата стимулира новия растеж на клетките и предотвратява преждевременното стареене. То насърчава кръвоснабдяването на клетките на кожата и изглажда бръчките.

Още полезна информация за пчелен прашец, може да намерите в нашите категории: