Пчелен прашец ползи и приложение

Пчелен прашец ползи и приложение от медицинска гледна точка според традиционната и китайската медицина.

Пчелен прашец ползи и приложение

Пчелен прашец ползи и приложение
Пчелен прашец ползи и приложение

Пчелният прашец понякога се нарича „перфектната храна“. Предимствата му произтичат от факта, че съдържа повече от 96 различни хранителни вещества, включително всеки хранителен елемент, необходим за поддържането на човешкия живот. Той се състои от 40% протеини, почти всички от които могат да се използват от тялото без допълнително разпадане или метаболизъм.

Ползите за здравето са познати от хиляди години. Прашецът е в основата на традиционната китайска билкова медицина – дисциплина, която напоследък печели голямо уважение сред лекарите по света.

Учените са се опитали да създадат синтетичен пчелен прашец без резултат. Докато той изглежда наглед идентичен на естествения прашец на пчелите, когато учените се опитват да захранят пчелите с него, те умират в рамките на една седмица.

ЗДРАВНИТЕ ПОЛЗИ НА ПЧЕЛНИЯ ПРАШЕЦ

Предложено е – и е прието от повечето лекари и диетолози – че 35 грама пчелен прашец дневно съдържат всички хранителни вещества, необходими на човешкото тяло, за да поддържа живота. Тъй като този продукт съдържа всички познати хранителни вещества, които тялото Ви се нуждае, това е силно препоръчителна добавка за здравето, която „запълва пропуските“, когато хранителният ви режим не е идеален. Всъщност добавките от пчелен прашец често се използват за подпомагане на храненето, дори и при малки деца. Освен очевидното, обаче, има и още редица специфични ползи за здравето:

Полза за вашата имунна система- пчелният прашец съдържа белтъчини, моно и полиненаситени мазнини, витамини В, С, D, Е и бета-каротин, калций, магнезий, селен, нуклеинови киселини, лецитин и цистеин, всички от които са доказани ефективни при укрепването на имунната система ,

Той помага да се изгради естествена устойчивост към алергии. Тъй като прашецът съдържа следи от вещества, които могат да предизвикат алергична сенна хрема, някои лекари го предписват, за да помогнат за понижаване на чувствителността към местните полени.

Тъй като има пълна комбинация от аминокиселини, есенциални мастни киселини и витамини, които спомагат за регулирането на настроението. Приемането му може да ви помогне да контролирате нивата си на стрес. Прашецът ви помага да се справите по-лесно със стреса

Атлети използват пчелен прашец от векове, за да им помогнат да увеличат енергията и издръжливостта си. Дългосрочните ефекти от използването на продукта са изключително полезни за спортистите. Също така се борят с мускулната умора при тренировки и състезания.

Още полезна информация за пчелен прашец, може да намерите в нашите категории: